LEI Pегистърът и RapidLEI обявяват официално партньорство

Рационализирайки достъпа до идентификатора на юридически лица (LEI) за организации от цял свят.

Лондон, Великобритания и Талин, Естония. 10 януари, 2019 – LEI Pегистърът, – лидер в предоставянето и управлението на идентификатори на юридически лица (LEIs) и RapidLEI, напълно акредитиран издател на LEI, специализиран в автоматизацията на процедурата по издаване на LEI съобщиха днес партньорството си. LEI Pегистърът ще предлага LEI кодове, издадени от RapidLEI, за да направи регистрацията по LEI по-бърза и прецизна за своите клиенти от цял свят.

За разлика от всички други глобални идентификатори на дружества, LEI е подкрепен от Г-20 и следователно има инерцията и необходимата подкрепа, за да преодолее на всички пречки, свързани с масовото му утвърждаване в световен мащаб въз основа на най-добри практики и регулация.

LEI Pегистърът, създаден през 2018 г., и RapidLEI, създаден през 2018 г., споделят обща мисия да направят LEI кодовете по-достъпни за организациите по целия свят, както и да развиват и насърчават използването на нови технологии, в контекста на които LEI изпълнява функцията на „единствен проверим корпоративен идентификатор“.  Двете сравнително нови компании в екосистемата на LEI са единодушни, че комбинацията от технология за автоматизация и отлично обслужване на клиенти е ключът към по-качественото обслужване на съществуващия пазар на LEI и ще гарантира намирането на нови приложения на LEI при употребата на нови технологии.

LEI Pегистърът е официален регистрационен агент с представителство в 25 страни, който е придобил значителен дял от пазара за прилагане и разпространение на LEI. RapidLEI е наскоро акредитиран издател на LEI кодове или МОЗ (местно оперативно звено), който от създаването си през юни 2018 г. е постигнал най-висок ръст на пазара за издаване на LEI, като изпреварва съществуващите издатели на LEI, като е увеличил клиентската си база с 600% за едно тримесечие.

Двете компании си сътрудничат много успешно от създаването на RapidLEI. LEI Pегистърът понастоящем регистрира почти 1000 LEI кода месечно, а RapidLEI е единственият издател на LEI, който може да потвърди заявката за LEI в рамките на минути. Технологията за автоматизация на RapidLEI също така осигурява по-високи нива на точност на LEI.

Тоомас Павелсън, изпълнителен директор на LEI Pегистъра, сподели, че двете компании споделят една и съща визия. „Искаме да улесним процедурата по заявяване на LEI. Прост формуляр, автоматично попълване на данни, разнообразие от методи за плащане , дигитален подпис, автоматична проверка на точността на данните – всичко това трябва да направи процеса безболезнен и осъществим в рамките на няколко минути. Това води до понижаване на цената за заявителя и прави LEI кодовете по-достъпни. ”

Пол Туре, директор „Корпоративно развитие“ в RapidLEI, заяви, че „основателите на RapidLEI имат богат опит в смущаването на пазара за идентифициране на транзакции чрез използване на автоматизация и обслужване на клиенти с цел осигуряване на по-добър достъп, бързина и преживяване. Видяхме това през 2000-те, след като създадохме SSL доставчици като GlobalSign и GeoTrust Europe, и сега виждаме подобна възможност да направим LEI кодовете популярни колкото SSL. Работейки заедно с партньори от световна класа, като LEI Pегистъра, ще постигнем общите ни цели и очакваме дълго и ползотворно сътрудничество в полза на клиентите на LEI Pегистъра. ”

LEI кодове могат да бъдат набавени от LEI Pегистъра на www.leikod.bg.