Колко струва LEI номер?

Глобалната LEI Система (GLEIS) е създадена по начин, по който цената на LEI може да се различава при различните доставчици на услуги. Получаването на LEI номер може да ви струва между 120лв и 350лв, в зависимост от това при кого се регистрирате. Тъй като номерът трябва да бъде актуализиран всяка година – разходите ще започнат да се натрупват. Поради тази причина ви насърчаваме да обърнете голямо внимание на цената и да я вземете като основен фактор при регистриране на LEI код.


Цената на LEI номера може да варира

Издаването на Legal Entity Identifiers (LEIs) се контролира от The Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF), организация с нестопанска цел. Фондацията не издава сама LEI кодове, а го оставя на мрежа от публични и частни компании, действащи като Местни Оперативни Звена (LOU). Освен това, за да получите LEI код, ще трябва да се свържете с Регистрационен LEI Агент.

Ето защо ще видите, че цената на LEI номера варира между различните доставчици на услуги. Честно казано, няма по-добре функциониращи или висококачествени  LEI кодове. GLEIS беше създаденa, за да намали излагането на риск и да даде възможност на противоположните страни в договори или финансови транзакции. LEI цените се определят от собствената структура на таксуване на организацията и нямат нищо общо със стойността на самия LEI код. Кодът е просто инструмент, който ви позволява лесно да идентифицирате юридически лица, които са активни на финансовия пазар.

Понастоящем GLEIF доплаща на LOU 11 USD на кандидатстване за една година. Важно е да се отбележи, че не всички регистрационни агенти включват тази такса в първоначалната цена и тя може да се появи като допълнителен разход по време на проверка. Същото важи и за ДДС, 0% ДДС се прилага, ако компанията има валиден номер по ДДС в ЕС.

LEI Pегистърa е една от най-големите и най-евтини LEI Регистрационни Агенции в света. Цената на LEI в LEI регистъра се състои от първоначалната такава за регистрация за избрания период и таксата GLEIF. Ние потвърждаваме вашия ДДС номер в базата данни VIES (Система за Обмен на Информация за ДДС) и след като бъде удостоверен, няма да бъде добавено ДДС.


Многогодишни LEI регистрации

За да се гарантира, че LEI код базата данни е точна и актуална, е необходимо да подновявате своя LEI номер всяка година. След като крайният срок изтече, вашият LEI ще стане неактивен, до подновяване. За да улесни нещата, LEI Регистъра разработи многогодишни подновявания. Така че в допълнение към едногодишната регистрация, ще можете да изберете 3- или 5-годишен период.

Това не само ще бъде по-изгодно, но ще поемем отговорността да подновяваме данните на вашия LEI номер безпроблемно, като използваме официален фирмен регистър.


КЛЮЧОВИ ВМЕТКИ

    • Цената на LEI номера се определя от отделната организация, поради което има тенденция да варира при различните доставчици
    • LEI кодовете трябва да се актуализират ежегодно и след като крайният срок изтече, предприятието няма да може да участва на финансовите пазари
    • За да ви помогне да избегнете проблеми, LEI Регистъра създаде многогодишен модел на регистрация, който ще поеме отговорността за подновяване на вашите LEI данни за избрания период. Това не само ще ви спести време, но и ще бъде по-изгодно!