Какво е LEI трансфер?

LEI трансфер е процесът на прехвърляне на вашия LEI код от един доставчик на услуги към друг. В процеса на промяна към друг доставчик на услуги, вашият LEI код няма да се промени. Това е заден процес, който не е видим за крайните клиенти. LEI-овете могат да бъдат прехвърлени към по-добър, по-евтин доставчик на услуги по всяко време.

Защо LEI-овете са трансферуеми?

Глобалната LEI система е предназначена да насърчи конкуренцията между LEI емитентите и регистраторите в полза на юридическите лица, които искат да получат LEI. Основният елемент, който движи тази конкуренция, е цената за получаване и поддръжка на LEI. Това също обяснява голямото разнообразие от разлики в цените, които ще видите в различните Локални Оперативни Звена (LOU) и Регистрационни Агенти (RAs).

Субект, който изисква LEI код, е напълно свободен да избере с кой RA или LOU желае да партнира. Изобщо не е задължително да използвате LEI емитент от ваша страна, тъй като LEI кодовете са стандартизирани и не могат да бъдат разграничени въз основа на емитента. 

Тъй като имате свободата да изберете своя партньор за LEI регистрация, справедливо е, че сте свободни също и да го промените. LEI-овете могат да се прехвърлят между различни доставчици на услуги без ограничения.

Важно е да се отбележи това, че по време на прехвърлянето вашият LEI код, нито данните, свързани с него, няма да се променят. Това е заден процес, който не е видим за крайните клиенти.


Къде може LEI да бъде трансфериран?

LEI може да бъде прехвърлен по всяко време, но в повечето случаи процесът на прехвърляне се извършва близо до годишното подновяване.


Как трансферирате LEI?

  1. Кандидатстване – Процесът по прехвърляне на LEI код започва с кандидатстване за подновяване или прехвърляне при новоизбрания от вас доставчик на LEI услуги.
  2. Потвърждение от клиента – Регистрационният агент е длъжен да поиска от вас подписано Писмо за Оторизация (LoA), потвърждаващо желанието ви да прехвърлите LEI кода.
  3. LOU Комуникация – Вашето ново LOU ще уведоми оригиналното LOU, че искате да трансферирате. След това първоначалното ви LOU ще има три дни да се свърже с вас, да се опита да промени решението ви и да потвърди отново желанието ви за прехвърляне. Ако няма възражения от оригиналното LOU след трите дни, LEI кодът ще бъде предоставен на новото LOU.
  4. LEI се трансферира – Вашият LEI ще бъде преместен в новото LOU управление и подновен, когато е приложимо.
     

Колко време отнема LEI трансфер?

Тъй като в процеса на прехвърляне участват редица страни, обикновено това отнема до 7 дни. Но имате право да ускорите процеса, като се свържете с първоначалното си LOU, за да потвърдите желанието си за прехвърляне, преди да изтекат споменатите три дни.


Трансферирайте вашият LEI до LEI Pегистърa

Ние станахме лидери на пазара, предлагайки най-ниските цени, като същевременно запазихме удовлетвореността на клиентите като наш най-голям приоритет. Ето защо ние приветстваме нови преводи всеки ден и работихме много, за да направим прехвърлянето на LEI кода в LEI Pегистърa възможно най-лесно.

Независимо дали искате да прехвърлите далеч преди предстоящото подновяване или вашият LEI код е на път да достигне годишната си дата за подновяване, посетете нашата LEI страница за Подновяване.

Изберете „прехвърлете своя LEI“ и въведете съществуващия си LEI или име на фирма в полето за търсене.

Оттам ще покажем текущата ви информация за LEI и ще попитаме дали искате просто да прехвърлите или прехвърлите и подновите вашия LEI.

Прехвърлянето в LEI Pегистърa не само ще ви спести пари, но с нашите многогодишни подновявания ще можете да ни подпишете отговорността за подновяване на вашия LEI преди годишната дата на падежа.

Това гарантира, че няма да се сблъскате с никакви неудобства, като блокиране на транзакциите ви поради изтекъл LEI код.

Когато подновявате своя LEI с нас, ще можете да избирате между 1-годишен, 3-годишен и 5-годишен период.

 

ТРАНСФЕРИРАЙТЕ LEI СЕГА